Majones (Hellman style)

Majones (Hellman style)

Jeg liker amerikansk majones, og jeg synes Hellmans er den beste. Men det koster mye i butikken og jeg bruker mye av det i matlaging. Jeg har derfor bestemt meg for å begynne å lage det selv, og her er en oppskrift jeg synes fungerer bra. Den koster ca kr 15,- å lage hjemme mens et glass i butikken koster over kr 50,-

Ingredienser:

  • 5dl olje (nøytral, ikke olivenolje)
  • 2 eggeplommer
  • 25g eddik
  • 2 ts (10 g vann)
  • 4 g salt
  • 4 g sukker

Bland alt i et litermål og kjør med stavmikser. Alternativt kan du blande alt bortsett fra oljen i en bolle og spe forsiktig med olje mens du pisker det for hånd med en visp.

Hvis majonesen sprekker og skiller seg, prøv å tilsett en ts eller to med glovarmt vann. Om dette ikke fungerer så må du fikse det for hånd. Ta en eggeplomme i en bolle med en ts kaldt vann og rør sammen. Spe så med den sprekte majonesen litt og litt mens du pisker hele tiden. Start veldig forsiktig med litt av gangen, etter hvert kan du spe litt raskere.

Putt majonesen på glass og oppbevar i kjøleskapet

Share the Post:

Related Posts