Ranchdressing

Ranch dressing er en latterlig god og allsidig dressing som passer til veldig mye. Perfekt til kyllingsalat, pastasalat, som dip til rå grønnsaker, burger, grillmat, på sandwich osv. Jeg liker å lage opp en del og ha på spruteflaske i kjøleskapet til raske salater og som tilbehør til diverse retter.

Denne oppskriften innholder en del fett fra majones og creme fraishe, og det er jo det som gjør den ekstra god :). Hvis du vil lage den med lavere fettinnhold så kan du bytte ut deler eller hele mengden med majones med yoghurt og bytte ut creme fraishen med en lett-variant som inneholder mindre fett.

Oppskrift:

  • 150g majones Hellmanns, Heinz eller hjemmelaget (er alltid best)
  • 150g Creme Fraishe
  • 150g Yoghurt naturell
  • 1ss tørket dill (bruk gjerne fersk, holdbarheten blir litt kortere)
  • 1ss tørket persille (bruk gjerne fersk, holdbarheten blir litt kortere)
  • 1ts løkpulver
  • 1ss sitronsaft
  • 2-3 fedd hvitløk revet eller super-finhakket
  • Salt, nykvernet pepper og en klype sukker

Fremgangsmåte:

  • Bland alle ingredienser i en bolle
  • visp sammen til alt er blandet skikkelig
  • Smak til med salt, pepper og sukker til du treffer sweet-spotten
  • Ha i en spruteflaske for rask tilgang og praktisk bruk
Share the Post:

Related Posts