Pitabrød

Nystekte pitabrød er utrolig godt. I forhold til de tørre papplatene man kjøper frossent i butikken er disse smakfulle, myke og saftige, du går ikke tilbake til de frosne etter å ha laget dette selv. Det er veldig enkelt å lage og tar ca en time.

Ingredienser til 8 pitabrødVolumVekt
Mel 350g
Vann2,4dl240g
Salt2ts15g
Sukker1ss15g
Tørrgjær (gang opp med 3x hvis du bruker fersk)1,5ts6g
Olivenolje1ss13g

Fremgangsmåte:

  • Rør ut tørrgjær og sukker i lunkent vann (35c maks), la dette stå i 10 min
  • Bland alle andre ingredienser i en bolle og ha oppi vannet med gjær og miks i 5 minutter på medium hastighet
  • Ta deigen ut av bollen på benken med litt mel, den er litt klissete.
  • Brett deigen og strekk noen ganger, bruk litt mel for å unngå at den henger fast
  • Lag en glatt og fin kule og legg et fuktig kjøkkenhåndklede over. La deigen heve til dobbel størrelse, ca 30-45 min
  • Sett på ovnen på høyeste temperatur 250+ og bruk gjerne en pizzastein eller plate. Om du ikke har dette kan du bruke en støpejernspanne, eller langpanne med bakepapir. Langpanne er ikke det beste alternativet, men har du ikke annet så går det bra det også.
  • Del opp deigen i 8 biter a 75g, og rull glatte kuler av disse. La hvile under fuktig håndklede i 30 min
  • Strø mel på benken og kjevle kulene til runde lefser på 15cm i diameter
  • Stek i ovnen på pizzastein i 2-3 min. Når de blåser seg opp og blir så vidt litt gylne i fargen er de ferdig. Pass på, de blir fort tørre om du steker for lenge.
  • Legg de stekte pitabrødene i en bakk eller kurv og dekk til med et kjøkkenhåndklede for å bevare fuktighet og varme.
  • Spis helst med en gang, men de kan også kjøles ned og varmes opp igjen. De funker også fint å fryse til senere

Du kan også lage lefser av denne deigen. Kjevle kulene syltynne og stek de raskt på hver side på høy temperatur i en jernpanne eller en takke om du har det.

Share the Post:

Related Posts