Horn

Denne oppskriften gir deg skikkelig digge horn, det er enkelt å bake og kan fryses.

Ingredienser:

  • 700g Hvetemel
  • 550g Melk (helmelk)
  • 75g meierismør (romtemperert)
  • 1/2 pakke fersk eller tørrgjær
  • 20g salt (2ts)
  • 20g sukker (2ts)

Fremgangsmåte:

  • Varm melken til 30c
  • Smuldre gjæren i melka og rør det helt ut
  • Bland mel, sukker, salt og melkeblandingen i en bolle og kjør på lav hastighet til alt er blandet, øk så til medium hastighet og elt videre i 10-15 min til du har en smidig og gladd deig.
  • Ha i smøret litt og litt til alt er blandet i deigen
  • Ha litt mel på benken og hell deigen ut
  • Fold deigen noen ganger og form en ball. Sett til heving på et lunt sted til deigen dobler seg i størrelse
  • Ha deigen ut på benken, og slå ut all luft fra deigen
  • Del deigen i 2 like emner og form en ball av hver
  • Kjevle så den ene ballen til en tynn rund pizza ca 30cm i diameter
  • Kutt så denne pizzaen i 8 biter som du ville ha gjort med en pizza
  • Rull så pizzabitene fra den brede enden mot en spisse slik at du får en rull
  • Legg disse rullene på bakepapir i langpanne og bøy de til horn
  • Pensle med egg og strø på sesamfrø og eller valmuefrø om du vil ha det på
  • Sett til heving til dobbel størrelse
  • Stek i forvarmet ovn på 180c i ca 20 min
Share the Post:

Related Posts