
Pico de gallo er en type salsa, eller tomatsalat med mye smak som passer perfekt til meksikansk mat, men også til grillmat, kjøtt, fisk, til det meste. Jeg pleier alltid å lage dette når vi spiser taco, det er et veldig friskt og fargerikt tillegg til den klassiske fredagstaco’n.
Det er inegn fasit på denne retten, du lager den som du selv liker den best. Du kan ta bort eller legge til ingredienser som du ønsker, men tomater, løk, og koriander bør alltid være en del av basen (mener jeg). Denne versjonen har jeg laget med avocado og fersk jalapeno som gir en mild chilismak med litt hete. Ta ut frøene om du ønsker den mild.
Oppskrift (4 pers)
- 200g tomat – jeg bruker som regel cherry tomater siden de å være best på smak. Bruk hva du vil, men siden dette er den viktigste ingrediensen så bør den være best mulig. Jeg pleier å kutte de i 8 biter, strø godt med salt over og legge de i en sil så vannet renner av de. La de henge i min 10 min men gjerne lenger.
- en liten halv løk ca 40g
- 2 store jalapeno
- 1/2 avocado
- 2 hvitløksfedd
- juice fra en halv lime, er den liten ta lit mer
- en bunt koriander, vanskelig å beskrive mengden men ca en halv potte om du kjøper de i potte
- 1 ss god olivenolje
Kutt opp tomatene og la de henge. Kutt opp alt det andre i små biter. Bland alt, smak til med salt og pepper. Holder seg fint i kjøleskap noen timer, men best nylaget.







